Phone icon
Обрати квартиру Plus icon
Phone icon
title
23 January 2021

Звернення до інвесторів ЖК «Метрополіс»

Шановні інвестори!

Повідомляємо вам, що термін вводу в експлуатацію житлових будинків  ЖК «Метрополіс» по вул. Заболотного, 1 буде перенесено у зв’язку із  форс-мажорними обставинами, що мають вплив як на будівельний ринок, так і на стан економіки в цілому.

Ще в березні 2020 року, у зв’язку з розповсюдженням  COVID-19, майже на чотири місяці  було запроваджено суворий карантин, який значно вплинув на режим нашого з вами життя загалом та на раніше встановлені строки будівництва зокрема. Виробничі процеси на всіх будівельних майданчиках міста були призупинені. Загальноміський транспорт, яким користуються переважна кількість наших робітників,  курсував лише для перевезення медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, фахівців сфери ЖКГ, людей, які працюють на стратегічних підприємствах. Адміністративні, інженерні, контролюючі служби міста в загальній масі також запроваджували карантинні заходи та не працювали.

Група компаній DIM завжди діє виключно в рамках правового поля. Всі робочі процеси у цей непростий період не зупинялися, проте були організовані в межах, затверджених урядом карантинних заходів. Ми зробили все, щоб в таких складних ситуативних умовах динаміка робіт зберігалася в межах оновлених графіків, з урахуванням потреби організації безпеки життєдіяльності співробітників компанії, підрядників та партнерів. Інформуємо – будівельні роботи в ЖК «Метрополіс» велися і ведуться в рамках адаптивного карантину, що встановлено і продовжує діяти на території України.

Звертаємо увагу, що з введенням карантину також співпали й зміни в законодавстві України, які стосуються архітектурно-будівельного контролю. Зокрема, було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію України та створено нові структури органів влади, що відповідають за контроль будівництва та введення об’єктів в експлуатацію, але нові структури ще не налагодили роботу. Ця подія, звичайно, відобразилась на порядку та термінах вводу об’єктів в експлуатацію.

У зв'язку з карантинними обмеженнями всі адміністративні та інженерні служби міста працюють в обмеженому режимі, а документація, яка потрапляє до них обробляється з затримкою до трьох місяців.

Хочемо звернути особливу увагу, що незважаючи на все вищевикладена робота на будівельному майданчику не припинялася ні на один день. Повідомляємо, що будівельно-монтажні роботи зі зведення будинків №1 та №2 в першій і другій секціях закінчені та тепер там ведуться роботи підрядних спеціалізованих організацій (електро- і водопостачання, каналізація, протипожежні заходи тощо).

Зі свого боку група компаній DIM активно готує об'єкт до введення в експлуатацію та прикладе усіх можливих зусиль для отримання сертифіката.

За умови відсутності нових обмежень з боку державних органів щодо поточної діяльності забудовників, пов’язаних з карантинними заходами, уже найближчим часом ми плануємо надати покупцям можливість доступу до їхніх квартир з метою здійснення ремонтних робіт.

З повагою,

група компаній DIM

Інші новини

Close icon
Close icon
Close icon